Ahad, 15 Januari 2012

Bengkel Kehakiman Debat Keamanan IPT ASEAN 2012 (Bengkel Kali Ke-2)

14 Januari 2012, Seremban : Bengkel Kehakiman kali kedua untuk Pertandingan Debat Keamanan IPT ASEAN 2012 telah diadakan bertempat di SMK Seri Ampangan, Seremban. Bengkel kali kedua diadakan khusus buat barisan hakim yang tidak dapat menghadirkan diri pada bengkel kali pertama yang diadakan pada 24 Disember 2011 yang lalu di UPNM, Sungai Besi.

Bengkel kali ini disertai kira-kira lebih 30 orang hakim, dan bengkel tersebut berlangsung mulai jam 8.00 pagi hingga ke jam 12.00 tengahari.

Sekali lagi bengkel ini telah dikendalikan oleh Sdr Syamsul Amri bin Hj Ismail, Presiden Pertubuhan Alumni Debat Malaysia (ADAM) yang juga merupakan Ketua Hakim bagi Pertandingan Debat Keamanan IPT ASEAN 2012 ini.

Program ini telah turut dihadiri oleh Sdr Norkhalis iaitu Jurulatih Debat UPNM yang juga bertindak selaku Penasihat Program Debat Keamanan IPT ASEAN yang dijangka berlangsung pada 3 Februari 2012 hingga 7 Februari 2012. Sdr Norkhalis juga telah sudi menyampaikan sijil-sijil penyertaan kepada para peserta.

Berikut dikongsikan gambar-gambar yang telah sempat dirakamkan ketika program tersebut berlangsung.

SESI MINUM PAGI

Barisan hakim menikmati jamuan minum pagi sebaik sahaja selesai taklimat di sebelah pagiSdr Johari yang leka merakamkan gambar suasanaMenikmati jamuan minum pagi dengan menu nasi lemak yang menyelerakanDi antara barisan urusetia daripada UPNM yang berkesempatan hadirSdr Khalis dan Sdr Mohamad (Alumni UNITEN) leka berbincang sesuatuSUASANA KETIKA 'MOCK DEBATE' DILANGSUNGKANSuasana ketika mock debate berlangsungSemua hakim leka menyaksikan sambil memberikan penilaian markah masing-masingPENYAMPAIAN SIJIL-SIJIL PENYERTAANSdr Norkhalis menyampaikan sijil kepada para peserta

Disediakan oleh : EDITOR

Tiada ulasan: